Skip to main content
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad

Receptontwikkelaar Babette: "Door tahin te combineren met de gemberwoksaus en bulgogi krijg je een heel smaakvolle en romige saus voor de noedels!"

Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix met wittekool

15 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Sesamzaad, Gluten, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Sesamzaad, Gluten, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

100 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3696 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten100.5 g
waarvan suikers22 g
Vezels12.7 g
Eiwitten36.1 g
Zout4.4 g
Trans Fat0.1 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kom

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan.
  • Kook de noedels in 3 - 4 minuten beetgaar.
  • Houd 50 ml kookvocht per persoon apart. Giet de rest af en leg de noedels terug in de pan.
Knoflook persen
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bak, zodra de olie goed heet is, het gehakt met de knoflook 2 minuten. 
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Meng in een kom de tahin met de woksaus met gember, de bulgogisaus, de wittewijnazijn, het achtergehouden kookvocht, de sojasaus en wat sambal naar smaak (zie Tip). 
  • Voeg de saus toe aan de noedels en meng goed.

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Serveren
4
  • Snijd de koriander fijn.
  • Serveer de noedels in kommen.
  • Verdeel de stir-fry erover.
  • Garneer met de koriander en het sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders