Skip to main content
Bulgogi stir-fry met noedels en varkensvlees
Bulgogi stir-fry met noedels en varkensvlees

Bulgogi stir-fry met noedels en varkensvlees

met spitskool, sesamzaad en bosui

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

¼ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

100 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Tarwe, Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Water voor saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)2553 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers18 g
Vezels10.3 g
Eiwitten29.6 g
Zout3.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium495.2 mg
Calcium39.6 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Roerbakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook en ui 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Snijd het vel van de worst open. Knijp het vlees uit het vel en in de pan.
  • Roerbak het vlees in 2 - 3 minuten los.

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.

Noedels koken
3
  • Voeg de bulgogisaus, de bosui en de paprika toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Kook ondertussen de noedels 1 - 2 minuten.
  • Voeg de gesneden spitskool toe en kook 1 minuut verder.
  • Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de hapjespan.
Serveren
4
  • Blus het geheel af met de sojasaus, de wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
  • Verdeel de stir-fry over de borden.
  • Garneer met de sesamzaadjes en de achtergehouden bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders