Skip to main content
Paasbrunch met Amerikaanse stijl pancakes
Paasbrunch met Amerikaanse stijl pancakes

Paasbrunch met Amerikaanse stijl pancakes

4 porties | met mangoslagroom, yoghurtbowls, feeststol en viennoiserie

4.6
(14)

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Amandelnoten
Gluten
Hazelnoten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Passievrucht

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Limoen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Blauwe bessen

6 stuk(s)

Handsinaasappel

750 gram

Feeststol

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten, Soja Kan bevatten: Sesamzaad)

240 gram

Viennoiserie

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Ei, Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

3 tl

Suiker

½ tl

Zout

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)13302 kJ
Energie (kcal)3179 kcal
Vetten132.1 g
waarvan verzadigd69.6 g
Koolhydraten410.2 g
waarvan suikers75.1 g
Vezels38 g
Eiwitten75.3 g
Zout8 g
Potassium671.4 mg
Calcium324.1 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Kom
Handmixer
Grote kom
Kleine kom
Aluminiumfolie
Pollepel
Large Frying Pan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Slagroom maken
1
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein. Houd een handjevol blokjes apart. Mix in een blender of hoge kom met staafmixer de overige mango tot een gladde puree.
  • Voeg de slagroom en 1 tl suiker toe aan een andere kom. Klop met een handmixer tot een stevige, dikke slagroom.
  • Spatel de mangopuree voorzichtig door de slagroom. Dek af en zet in de koelkast tot serveren.
Beslag mengen
2
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom 150 g bloem met het zout, 1/2 zakje bakpoeder en de overige suiker.
  • Klop in een andere kom de eieren. Voeg de karnemelk toe en klop tot er veel belletjes beginnen te ontstaan.
  • Spatel het eimengsel voorzichtig door het droge bloemmengsel en meng tot een glad beslag. Roer 1 el limoensap en 2/3 van de limoenrasp erdoorheen.
Pancakes maken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep met een pollepel het beslag in delen in de pan. Bak ongeveer 3 of 4 pancakes tegelijk. Bak 1 - 2 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg tussendoor eventueel extra zonnebloemolie toe aan de pan.
Viennoiserie bakken
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de viennoiserie op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Pers ondertussen de sinaasappels uit.
Yoghurtbowls maken
5
  • Verdeel de yoghurt over vier kommen en garneer met de blauwe bessen.
  • Besprenkel met honing naar smaak.
  • Snijd de feeststol in plakjes.
  • Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees eruit.
Paasbrunch serveren
6
  • Leg de feeststol en viennoiserie op een serveerschaal.
  • Schenk het sinaasappelsap in glazen en serveer met de yoghurtbowls.
  • Maak op elk bord kleine stapeltjes van de pancakes.
  • Garneer met de mangoslagroom, passievrucht en de overige mangoblokjes. Garneer met de overige limoenrasp.

Vrolijk Pasen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders