
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade
met komkommer, dille en salade
De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
30 gram
Rucola en veldsla
25 gram
Citroenmayo met zwarte peper
(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.
- Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de ui erdoor.

- Snijd 4 plakken per persoon van de komkommer om het broodje mee te beleggen.
- Snijd de overige komkommer in blokjes en meng in de saladekom met de dressing.
- Meng de rucola en veldsla met de dressing in de saladekom.

- Bak de bruine ciabatta's 8 - 10 minuten in de oven.
- Snijd de dille fijn.
- Meng in een kom de zalmsnippers met de citroenmayo met zwarte peper, de overige ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.

- Snijd de broodjes open en beleg met de zalmsalade en de komkommerplakjes.
- Leg op ieder bord 1 broodje en serveer de salade ernaast.