Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

Met ovenfriet en frisse komkommersalade

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Soja
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

½ tl

Gerookt paprikapoeder

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 gram

Passata

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ el

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 tl

Honing

150 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Noten, Soja, Eieren)

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4157 kJ
Energie (kcal)994 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels9 g
Eiwitten45 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd er frieten van 1/2 – 1 cm van. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 5 – 7 minuten de hamburgerbol mee in de oven.

.
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de gekruide gehaktballen in 5 – 6 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

.
3

Zet het vuur middelmatig, voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde hapjespan en fruit de sjalot, knoflook, rode peper, 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon en 1 tl gemalen komijnzaad per persoon 2 minuten in de hapjespan. Schenk de passata, zwarte balsamicoazijn, honing en 10 ml sojasaus per persoon in de hapjespan en breng zachtjes aan de kook.

.
4

Zet het vuur middellaag zodra de saus kookt en voeg de gehaktballen weer toe aan de hapjespan. Dek af en laat nog 7 – 9 minuten zachtjes koken, of totdat de gehaktballen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe goed door.

.
5

Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten of snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaat in smalle parten en snijd de bieslook fijn (bewaar een beetje als garnituur bij stap 6). Voeg toe aan de saladekom en schep goed om.

.
6

Beleg de hamburgbollen met de gehaktballen in tomatensaus en garneer met de overige bieslook. Serveer de broodjes met de komkommersalade, de ovenfrieten en 1/2 el mayonaise per persoon.