HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Met Gehaktballen In Licht Pittige Barbecuesaus
topBanner
Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

met ovenfriet en frisse komkommersalade

Lees meer

In dit recept maak je zelf de barbecuesaus met als smaakmaker gerookt paprikapoeder - heel simpel en je bepaalt zelf hoe pittig of zoet het wordt.

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupineSojaEiMosterdSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Vastkokende aardappelen

2 bol(len)

Hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, LupineKan bevattenSoja, Noten, Ei)

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

6 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte kruiden

⅓ zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

200 gram

Passata

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bieslook

25 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 el

Wittewijnazijn

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Honing

1 tl

Suiker

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4093 kJ
Energie (kcal)978 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels8 g
Eiwitten45 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom
Dunschiller of kaasschaaf
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden (hete lucht) of 230 graden (elektrisch). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gekruide gehaktballen in 5 – 6 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de balletjes uit de pan en bewaar apart. Zet de pan terug op het vuur.

3

Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde hapjespan van de gehaktballen. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en per persoon: 1/2 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl gemalen komijnzaad. Fruit 2 minuten. Blus af met de passata, zwarte balsamicoazijn, honing en de sojasaus. Breng zachtjes aan de kook.

4

Zet het vuur middellaag zodra de saus kookt en voeg de gehaktballen weer toe aan de hapjespan. Dek af en laat nog 7 – 9 minuten zachtjes koken, of totdat de gehaktballen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe goed door.

5

Meng ondertussen in een saladekom 1 el wittewijnazijn per persoon met de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten of snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaat in smalle parten en snijd de bieslook fijn. Houd wat bieslook apart om op het laatst mee te garneren. Voeg toe aan de saladekom en schep goed om.

6

Beleg de hamburgerbollen met de gehaktballen in tomatensaus en garneer met de overige bieslook. Serveer de broodjes met de komkommersalade, de ovenfrieten en de mayonaise.