BestellenCadeaubon
Broodje kipgyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met salade van komkommer en tomaat

Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfood-klassieker. Je bereidt dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd14 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgyros

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

1 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4218 kJ
Energie (kcal)1008 kcal
Vetten63.3 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels8.3 g
Eiwitten31.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Kipgyros bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel. Bak de krieltjes met de helft van de Midden-Oosterse kruiden, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in fijne ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

Snijden
2
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Houd 2 boterslabladen per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn.
  • Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
  • Meng in een kleine kom de rest van de Midden-Oosterse kruiden met de mayonaise.

Weetje: Komkommer behoort, net als pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat komkommer rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Salade maken
3
  • Snijd het broodje open en besmeer met de aioli.
  • Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenplakken en wat rauwe ui.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. 
  • Voeg de overige groenten en gesneden botersla toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de broodjes over de borden.
  • Schep de kipgyros erop.
  • Verdeel de krieltjes over de borden (zie Tip).
  • Serveer met de salade en de kruidenmayonaise.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.