Broodje kipgyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met salade van komkommer en tomaat

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd14 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgyros

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

1 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3928 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten55.6 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.2 g
Eiwitten31 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

1
Kipgyros bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel. Bak de krieltjes met de helft van de Midden-Oosterse kruiden, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in fijne ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

3
Serveren
4
  • Verdeel de broodjes over de borden.
  • Schep de kipgyros erop.
  • Verdeel de krieltjes over de borden (zie Tip).
  • Serveer met de salade en de kruidenmayonaise.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.