
Broodje brie met gekaramelliseerde ui
met frisse aardappelsalade met appel
In dit gerecht serveer je brie op een baguette. Je geniet van de Franse keuken, maar dan gewoon bij jou thuis. Vive la France!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)
50 gram
Franse brie
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Appel
40 gram
Pikante uienchutney
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
Komkommer
Zelf toevoegen
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten.
- Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
- Snijd de ui in halve ringen.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 5 minuten.
- Blus af met de pikante uienchutney en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakjes.
- Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de brie in plakjes van 1/2 cm dik.

- Snijd de demi-baguette in de lengte doormidden. Leg beide helften op een bakplaat met bakpapier.
- Besmeer de ene helft van het brood met 1/2 el mosterd per persoon. Verdeel de brie erover.
- Beleg de andere helft met de gekaramelliseerde ui.
- Bak het brood 5 - 8 minuten in de oven, of tot de brie is gesmolten.

- Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de rucola, veldsla, appelplakjes, komkommer en aardappelen met de dressing.
- Leg de bovenste helft van de baguette op de onderste helft en snijd doormidden.
- Leg de broodjes op de borden en serveer met de aardappelsalade.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.