Niets zo lekker, snel en makkelijk als een stamppot in de winter! Deze variant met broccoli en spitskool maak je af met feta en walnoten als topping.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Kruimige aardappelen
400 gram
Spitskool en broccoli
(Kan bevattenSelderij)60 gram
Semi-gedroogde tomaten
1 stuk(s)
Rode ui
50 gram
Kruidenroomkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 zakje(s)
Ketjap
2 el
Mosterd
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
3 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 13 - 15 minuten. Kook de laatste 3 - 5 minuten de broccoliroosjes en de spitskool mee met de aardappel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes en bewaar apart. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de jus. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg toe per persoon: 1 1/2 el roomboter, 1/2 mosterd, 1/4 bouillonblokje en de ketjap. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
Stamp de aardappelen, broccoli en spitskool grof in de pan tot een stamppot. Voeg de kruidenroomkaas, de stukjes semi-gedroogde tomaten, 1/2 el mosterd per persoon en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door.
Verdeel de stamppot over de borden. Giet de jus over het geheel. Verbrokkel de feta. Garneer de stamppot met de feta en walnootstukjes.