HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroccoli Spitskool Stamppot Met Zelfgemaakte Jus
topBanner
Broccoli-spitskool stamppot met zelfgemaakte jus

Broccoli-spitskool stamppot met zelfgemaakte jus

met semi-gedroogde tomaat en walnootstukjes

Lees meer

Niets zo lekker, snel en makkelijk als een stamppot in de winter! Deze variant met broccoli en spitskool maak je af met feta en walnoten als topping.

Labels:VeggieLekker snelExtra groenteLekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarweMelk (inclusief lactose)Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelen

400 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 stuk(s)

Ui

40 ml

Ketjap manis

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(BevatWalnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

2 el

Mosterd

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3495 kJ
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels13.17 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 13 - 15 minuten. Kook de laatste 3 - 5 minuten de broccoliroosjes en de spitskool mee met de aardappel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes en bewaar apart. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de jus. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg toe per persoon: 1 1/2 el roomboter, 1/2 mosterd, 1/4 bouillonblokje en de ketjap. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

Tip: Heb je grove mosterd in huis? Vervang hier de gewone mosterd dan door 1/2 el grove mosterd per persoon.

3

Stamp de aardappelen, broccoli en spitskool grof in de pan tot een stamppot. Voeg de kruidenroomkaas, de stukjes semi-gedroogde tomaten, 1/2 el mosterd per persoon en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door.

Tip: Voeg eventueel roomboter naar smaak en een scheutje melk toe voor meer smeuigheid.

4

Verdeel de stamppot over de borden. Giet de jus over het geheel. Verbrokkel de feta. Garneer de stamppot met de feta en walnootstukjes.

Tip: Wist je dat spitskool en broccoli rijk zijn aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.