topBanner
Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipkerrie

Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipkerrie

met lollo biondo, appel en zureroomdressing

Lees meer

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaSelderijMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie

1 rol(len)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Soja)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

⅔ krop(pen)

Lollo biondo

1 stuk(s)

Appel

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3884 kJ
Energie (kcal)928 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd per persoon 1/2 rol bladerdeeg af. Snijd de 1/2 rol bladerdeeg in drie gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de vegetarische kipstukjes en 1/4 zakje kerriepoeder per persoon toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de lollo biondo grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

3

Meng 2/3 van de zure room, de helft van de bladpeterselie en de helft van de appel door de vegetarische kipkerrie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep 2 el vegetarische kipkerrie op één helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 min in de oven, of totdat ze gaar zijn.

5

Meng de overige zure room in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Voeg de lollo biondo, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing.

6

Leg per persoon 3 bladerdeegpakketjes op een bord en serveer de salade erbij.