Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipkerrie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipkerrie

Bladerdeegpakketjes met vegetarische kipkerrie

met lollo biondo, appel en zureroomdressing

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bladpeterselie

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

80 gram

Vegetarische kipstukjes

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

⅓ head

Lollo biondo

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2.5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)928 kcal
Energie (kJ)3884 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers15 g
Vezels4.5 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bladpeterselie fijn. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd per persoon 1/2 rol bladerdeeg af. Snijd de 1/2 rol bladerdeeg in drie gelijke stroken voor drie pakketjes per persoon.

Voorbereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de vegetarische kipstukjes en 1/4 zakje kerriepoeder per persoon toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de lollo biondo grof. Snijd vervolgens de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Vulling afmaken
3

Meng 2/3 van de zure room, de helft van de bladpeterselie en de helft van de appel door de vegetarische kipkerrie. Breng op smaak met peper en zout.

Pakketjes bakken
4

Schep 2 el vegetarische kipkerrie op één helft van elk plakje bladerdeeg. Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de vulling en druk de zijkanten voorzichtig aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk. Bak de bladerdeegpakketjes 20 - 25 min in de oven, of totdat ze gaar zijn.

Salade maken
5

Meng de overige zure room in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Voeg de lollo biondo, de overige appelblokjes en de helft van de bladpeterselie toe en roer goed door de dressing.

Serveren
6

Leg per persoon 3 bladerdeegpakketjes op een bord en serveer de salade erbij.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan per persoon 2 bladerdeegpakketjes en verwarm de volgende dag de overige bladerdeegpakketje(s) als lunch 2 - 3 minuten in de oven.