Biefstukreepjes met rijst en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met sperziebonen en Thais basilicum

Basilicum heb je in verschillende soorten: rood, citroen en Thais. Thais basilicum heeft een anijsachtig aroma en geeft je gerecht een authentiek Aziatische smaak.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Paksoi

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Thais basilicum

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Honing

30 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2662 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten15.3 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels9 g
Eiwitten34.7 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Koken en snijden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep droog met keukenpapier.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de ketjap, de Koreaanse kruiden, 1/2 el zonnebloemolie per persoon en de helft van knoflook. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte apart.
Groenten bereiden
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, de sperziebonen en de overige knoflook 1 minuut. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water, de sojasaus en de honing toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje en de helft van de sojasaus. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer sojasaus toevoegen.

Saus afmaken
3
  • Snijd ondertussen de blaadjes van het Thaise basilicum in reepjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstukreepjes met marinade in 1 - 2 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
  • Voeg net voor serveren het groene gedeelte van de paksoi en de helft van het Thaise basilicum toe aan de pan en roer goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten en de biefstukreepjes erop.
  • Garneer met het overige Thaise basilicum.

Weetje: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, quinoa, broccoli en zonnebloempitten zijn rijk aan foliumzuur.