Skip to main content
Steak met rozemarijnaubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met rozemarijnaubergine

Steak met rozemarijnaubergine

met bulgur, peterseliemayo en puntpaprika

Receptontwikkelaar Selma: "Couscous is tegenwoordig heel populair, maar bulgur is nog altijd wat minder bekend. Zelf ben ik groot fan: het heeft wat meer smaak en (vooral) bite dan couscous. Daarnaast is het een bron van vezels, eiwitten, mineralen en vitamines!"

Allergenen :
Tarwe
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3653 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten49.7 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels18.8 g
Eiwitten35.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dikte. Ris de rozemarijn van de takjes, gooi de takjes weg en snijd de blaadjes fijn. Meng in een kom de olijfolie met de helft van de balsamicoazijn en 3/4 van de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Leg de aubergine op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3/4 van de kruidenolie.

Groenten bakken
2

Rooster de aubergine 12 minuten in de oven. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de puntpaprika in reepjes. Verdeel de puntpaprika en ui over een tweede bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de overige kruidenolie en zet met de aubergine in de oven. Schep de aubergine om en plaats terug in de oven. Rooster alle ovengroenten 6 - 8 minuten.

Bulgur maken
3

Maak ondertussen de bouillon klaar. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de overige rozemarijn 1 minuut, voeg de bulgur toe en meng zodat de bulgur bedekt is met de roomboter. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer regelmatig door. Haal de pan van het vuur en laat uitstomen.

Steak bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Blus af met de overige balsamicoazijn en roer de honing erdoor. Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Saus maken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise, de wittewijnazijn en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Meng het bakvocht van de steak, de Siciliaanse kruiden, ui en puntpaprika door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de steak tegen de draad in in plakken. Verdeel de bulgur over de borden en beleg met de geroosterde aubergine en de steak. Besprenkel met de saus en garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!