Bibimbap met dubbele portie varkenshaasreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bibimbap met dubbele portie varkenshaasreepjes

Bibimbap met dubbele portie varkenshaasreepjes

met rauwe en gesauteerde groente en een spiegelei

.

Allergenen :
Sesamzaad
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

stuk(s)

Komkommer

stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

62 gram

Broccoli

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

tl

Sambal

1.75 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers10 g
Vezels4 g
Eiwitten65 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt verder garen van het vuur.Rasp linten van de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.Pers de knoflook of snijd fijn.Meng in een kleine kom per persoon; 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.

Snijden en bakken
2

Snijd de champignons in kwarten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie.Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie, giet af en laat uitlekken.

Varkenshaas bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten.Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon.Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over. Leg het spiegelei erbovenop.Garneer met de overige gomasio.Serveer met de sambal- en sojasaus.