HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBataatstamppot Met Oude Kaas
topBanner
Bataatstamppot met oude kaas

Bataatstamppot met oude kaas

Met veldsla, rucola en knapperige pecannoten

Lees meer

In de winter kun je eindeloos variëren met stamppot. De bataat in deze stamppot is lekker zoet en daardoor vaak een succes bij eters van alle leeftijden. Hij telt, in tegenstelling tot de gewone aardappel, ook nog eens mee als groente. Bij zo'n zoete groente passen sterke smaken. Met de nootachtige rucola en de pittige oude kaas zit dat wel goed!

Labels:CaloriebewustVeggieOriginal
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

400 gram

Zoete aardappel

200 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Oude-kaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2724 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels12 g
Eiwitten20 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en aardappelen. Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Was of schil ondertussen de bataat en de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken. Kook de bataat en de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

4

Stamp de bataat en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rode ui en de helft van de oude kaas door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola & veldsla doorheen.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige oude kaas en de pecannoten.