Dit kleurrijke gerecht bevat lekker veel verschillende groenten. Bimi is een soort broccoli met dunnere stelen en een smaak die een beetje richting asperges neigt. Door cherrytomaten in de oven te bereiden, karameliseren de suikers in de tomaten en worden ze zoeter. In combinatie met de zoete bataat is dit ook een favoriet bij de allerkleinsten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Zoete aardappel
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Bimi
3 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
30 gram
Gemengde sla
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
¾ el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de bataat, was of schil de bataat en snijd in dunne repen (frieten). Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. Leg de bimi erbij, voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en stoof in 10 – 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de bataat uit de oven, controleer of de bataat gaar is, bak anders nog wat langer. Leg er vervolgens de cherrytomaten en knoflook tussen, zet terug in de oven en bak nog ongeveer 10 – 15 minuten.
Hak ondertussen de verse krulpeterselie fijn. Meng de gemengde sla in de koekenpan vlak voor serveren met de bimi. Verhit de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 spiegeleieren per persoon. Bestrooi de dooier met wat zout.
Schep de bataat met tomaat op de borden leg de spiegeleieren er voorzichtig op. Garneer het ei met de krulpeterselie en schep de salade met bimi ernaast.