HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBataat En Cherrytomaten Uit De Oven
topBanner
Bataat en cherrytomaten uit de oven

Bataat en cherrytomaten uit de oven

Met bimi-salade en spiegelei

Lees meer

Dit kleurrijke gerecht bevat lekker veel verschillende groenten. Bimi is een soort broccoli met dunnere stelen en een smaak die een beetje richting asperges neigt. Door cherrytomaten in de oven te bereiden, karameliseren de suikers in de tomaten en worden ze zoeter. In combinatie met de zoete bataat is dit ook een favoriet bij de allerkleinsten.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Zoete aardappel

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Bimi

6 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Gemengde sla

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2510 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de bataat, was of schil de bataat en snijd in dunne repen (frieten). Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. Leg de bimi erbij, voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en stoof in 10 – 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de bataat uit de oven, controleer of de bataat gaar is, bak anders nog wat langer. Leg er vervolgens de cherrytomaten en knoflook tussen, zet terug in de oven en bak nog ongeveer 10 – 15 minuten.

5

Hak ondertussen de verse krulpeterselie fijn. Meng de gemengde sla in de koekenpan vlak voor serveren met de bimi. Verhit de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 spiegeleieren per persoon. Bestrooi de dooier met wat zout.

6

Schep de bataat met tomaat op de borden leg de spiegeleieren er voorzichtig op. Garneer het ei met de krulpeterselie en schep de salade met bimi ernaast.