Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei en pinda’s

Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei en pinda’s

Deze vegetarische nasi wordt extra bijzonder omdat je er amchoi aan toevoegt. Amchoi is een Aziatische bladgroente met een pittige, licht bittere smaak. De amchoi in jouw boxen komt van Hollandse bodem. Handig om te roerbakken maar ook lekker rauw. De mangochutney maakt het gerecht lekker zoet.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)750 kcal
Energie (kJ)3138 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Maak de saus
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de amchoi, snijd klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Maak een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de stelen van de amchoi toe, draai het vuur middelhoog en roerbak 3 minuten.

Voeg de rijst, saus en bladeren van de amchoi toe
4

Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus en groene bladeren van de amchoi toe en roerbak nog 2 minuten.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Garneer met de pinda's
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.