Skip to main content
Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei
Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei

Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei

en oosters gekruide notenmix

4.2
(334)

De Indiase keuken wordt gekenmerkt door uitgesproken smaken. Chutney is daar een goed voorbeeld van en wordt gemaakt van een ingekookt mengsel van fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Bij dit gerecht serveer je mangochutney, een van onze favorieten!

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Mosterd
Ei
Pinda's
Noten
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Amchoi

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

40 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

20 gram

Oosterse pinda-cashewmix

(Bevat: Mosterd, Pinda's, Noten, Selderij, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3234 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers26 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Wok
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd de amchoi klein. Meng in een kom de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie en de helft van de **mangochutney **tot een saus.

Amchoi roerbakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op laag vuur. Voeg de amchoi toe en roerbak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur tot het vocht grotendeels verdampt is.

Saus toevoegen
4

Voeg de rijst toe aan de amchoi en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten.

Spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige mangochutney en garneer met de notenmix.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders