Speciaal ingredient in je box! Deze heerlijke gestoomde broodjes zijn van Chinese afkomst en staan bekend om hun luchtige, zachte en lichtzoete smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen
Ā½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 gram
Gesneden spitskool
50 gram
Sugarsnaps
Ā½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
3 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat Tarwe)
1 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
Ā¼ bosje(s)
Bosui
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
Ā¼ zakje(s)
Zwart sesamzaad
(Bevat Sesamzaad)
1 el
Bruine basterdsuiker
1.75 el
Zonnebloemolie
10 gram
Bloem
1 tl
Suiker
2 el
Water voor saus
1.5 el
Wittewijnazijn
Ā½ el
[Zoutarme] sojasaus
naar smaak
Peper en zout
Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de broodjes passen. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip).
Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.
Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom per persoon: 1 el bruine suiker, 1/2 el sojasaus en 1/2 el zonnebloemolie (zie Tip). Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf in met peper en zout. Voeg 10 gr bloem toe per persoon aan een kom en wentel de varkenshaas erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.
Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de koekenpan goed heet is, de varkenshaas erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de koekenpan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de koekenpan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.
Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.
Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de koekenpan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de suiker-sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water toe. Breng aan de kook en voeg de varkenshaas weer toe aan de koekenpan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.
Vul de bao-broodjes met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.