Nieuw ingrediënt in je box! Deze buikspek is langzaam gegaard voor een zachte textuur. De buitenkant wordt onweerstaanbaar knapperig en 'sticky' dankzij de honingsaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat Tarwe)
15 gram
Zwarteknoflookmarinade
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Paksoi
½ stuk(s)
Ui
10 gram
Ongezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
10 gram
Ponzu
(Bevat Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)
5 gram
Gemberpuree
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
120 gram
Sticky buikspek
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij)
2 tl
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
45 ml
Zonnebloemolie
½ el
Bloem
½ el
Suiker
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
2 el
[Plantaardige] mayonaise
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het buikspek in 3 plakken per persoon. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het buikspek 10 - 12 minuten. Voeg de suiker, zwarteknoflookmarinade, de hoisinsaus en de helft van de wittewijnazijn toe. Breng op smaak met een snuf zout. Meng goed en bak nog 1 minuut.
Halveer ondertussen de paksoi in de lengte. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de paksoi 2 - 3 minuten. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur (zie Tip). Bak de paksoi met de snijkant naar beneden 1 - 2 minuten.
Tip: Je kunt ook een grillpan gebruiken.
Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan een kom. Voeg de bloem toe en meng goed door. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 5 minuten, of tot krokant. Blijf regelmatig doorroeren.
Meng in een kleine kom de honing, de ponzusaus en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de gemberpuree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in staafjes die klein genoeg zijn om de bao-broodjes mee te beleggen. Snijd de pinda's fijn.
Maak de bao-broodjes voorzichtig open en besmeer met de gembermayo. Vul de bao-broodjes met het buikspek en de komkommer. Garneer met de pinda's. Besprenkel de paksoi met de dressing, garneer met de sesamzaadjes en gefrituurde uitjes.