Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

Bao buns met sticky hoisin buikspek en pinda's

met ponzu paksoi, gembermayo en gebakken ui

Nieuw ingrediënt in je box! Deze buikspek is langzaam gegaard voor een zachte textuur. De buitenkant wordt onweerstaanbaar knapperig en 'sticky' dankzij de honingsaus.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Pinda's
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

10 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

120 gram

Sticky buikspek

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

45 ml

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

½ el

Suiker

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6612 kJ
Energie (kcal)1580 kcal
Vetten108.1 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten115.6 g
waarvan suikers38.6 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Grillpan of koekenpan
Pan
Kom
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het buikspek in 3 plakken per persoon. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het buikspek 10 - 12 minuten. Voeg de suiker, zwarteknoflookmarinade, de hoisinsaus en de helft van de wittewijnazijn toe. Breng op smaak met een snuf zout. Meng goed en bak nog 1 minuut.

Paksoi bakken
2

Halveer ondertussen de paksoi in de lengte. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de paksoi 2 - 3 minuten. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur (zie Tip). Bak de paksoi met de snijkant naar beneden 1 - 2 minuten.

Tip: Je kunt ook een grillpan gebruiken.

Ui bakken
3

Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan een kom. Voeg de bloem toe en meng goed door. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 5 minuten, of tot krokant. Blijf regelmatig doorroeren.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom de honing, de ponzusaus en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Toppings maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de gemberpuree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in staafjes die klein genoeg zijn om de bao-broodjes mee te beleggen. Snijd de pinda's fijn.

Serveren
6

Maak de bao-broodjes voorzichtig open en besmeer met de gembermayo. Vul de bao-broodjes met het buikspek en de komkommer. Garneer met de pinda's. Besprenkel de paksoi met de dressing, garneer met de sesamzaadjes en gefrituurde uitjes.