Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en verse gember

Deze zelfgemaakte bami geef je een Surinaamse twist. Wist je dat ze daar vaak spaghetti voor gebruiken in plaats van mie?

Allergenen :
Tarwe
Soja
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Komkommer

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

Surinaamse kruiden

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

0.12 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)771 kcal
Energie (kJ)3225 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers21 g
Vezels7.3 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne plakken.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd zo fijn mogelijk.

Komkommer bereiden
2

Maak in een saladekom een zoetzure dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Schep goed om. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, gember en de Surinaamse kruiden 2 - 3 minuten aan.

Tip: Net als bij marineren trekken de smaken van de dressing nog beter in als je het een tijdje laat staan. Heb je geen haast? Wacht dan nog 5 minuten voor je verdergaat met stap 3.

Bami afmaken
3

Voeg de kippendijreepjes toe aan de wok en bak nog 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en de sojasaus toe aan de wok met kippendijreepjes. Voeg vervolgens per persoon: 1/2 el ketjap en 1/8 bouillonblokje toe. Bak het geheel al roerend nog 1 minuut in de wok. Voeg tot slot ook de gekookte spaghetti toe en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als de bami te droog lijkt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4

Snijd het verse selderijblad fijn. Verdeel de bami over de borden en garneer met de selderij en gefrituurde uitjes. Serveer de zoetzure komkommersalade erbij.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.