Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardemom, proef jij ze allemaal terug?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Knoflookteen
400 gram
Oosterse groentemix
200 gram
Noedels
(BevatGlutenbevattende granen)20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)2 tl
Sesamolie
(BevatSesamzaad)2 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Gemalen korianderzaad
240 gram
Oosters gekruid rundergehakt
10 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)2 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
2 tl
Suiker
2 tl
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.Rasp de gember fijn. Pers of rasp de knoflook.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur. Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur.Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de gezouten pinda's.