HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAziatische Noedels Met Gekruid Rundergehakt
topBanner
Aziatische noedels met gekruid rundergehakt

Aziatische noedels met gekruid rundergehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

Lees meer

Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardemom, proef jij ze allemaal terug?

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Oosterse groentemix

200 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 tl

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen korianderzaad

240 gram

Oosters gekruid rundergehakt

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

35 gram

Woksaus met gember

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

2 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4340 kJ
Energie (kcal)1037 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels9 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Rasp de gember fijn. Pers of rasp de knoflook. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur. Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

2

Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de woksaus, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

4

Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de gezouten pinda's.