Beef Stir Fry with Noodles
Beef Stir Fry with Noodles

Beef Stir Fry with Noodles

with mixed vegetables and salted peanuts

Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardemom, proef jij ze allemaal terug?

Allergens:
Wheat
•Soy
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

200 g

Vegetable mix with cabbage

100 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

â…“ sachet(s)

Ground cumin

0.48 teaspoon

Ground coriander

120 g

Seasoned beef mince

10 g

Salted peanuts

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4340 kJ
Calories1037 kcal
Fat51 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate101 g
Sugar20 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Wok
•Grater
•Pan with Lid
•Small Bowl
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten roerbakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Rasp de gember fijn. Pers of rasp de knoflook. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur. Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.

Dressing maken
2

Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de woksaus, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Tip: Tip 1. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken. Tip 2. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen

Bakken en mengen
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de gezouten pinda's.

Tip: Wist je dat de Chinese kool in de groentemix uitzonderlijk veel calcium bevat? Daarnaast is deze groente ook rijk aan vitamine C en foliumzuur – voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.