HelloFresh
topBanner
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

Lees meer

Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardamom... Proef jij ze allemaal terug?

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

400 g

Groentemix

200 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 tl

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen korianderzaad

200 g

Gekruid rundergehakt

10 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

2 tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4033 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Rasp de gember fijn. Pers of rasp de knoflook.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur. Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

2

Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur.Voeg het rundergehakt toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 3 minuten los.Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

4

Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de gezouten pinda's.