topBanner
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

met wokgroente en pinda's

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelEten binnen 3 dagenFamily
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

200 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 tl

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen korianderzaad

400 gram

Groentemix

200 gram

Gekruid rundergehakt

10 gram

Pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Suiker

2 tl

Zonnebloemolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4151 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten47 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.• Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

2

• Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de pinda's.