Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
200 gram
Noedels
(BevatGlutenbevattende granen)20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)2 tl
Sesamolie
(BevatSesamzaad)2 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Gemalen korianderzaad
400 gram
Groentemix
(Kan bevattenSelderij)200 gram
Gekruid rundergehakt
10 gram
Pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Suiker
2 tl
Zonnebloemolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.• Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
• Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de pinda's.