Aziatische noedels met gekruid gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

met wokgroente en pinda's

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

200 gram

Oosterse wokmix

200 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

5 gram

Ongezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 tl

Zonnebloemolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)992 kcal
Energie (kJ)4151 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.1 g
Eiwitten47 g
Zout4 g

Benodigdheden

Wok
Rasp
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten wokken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.• Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bij het raspen van de gember kun je de schil gewoon laten zitten. Geen rasp in huis? Schil hem dan wel en snijd fijn met een mesje.

Dressing maken
2

• Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 3 minuten meekoken.

Bakken en mengen
3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de pinda's.