HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAubergine Met Midden Oosterse Kruiden, Bulgur En Naanbrood
topBanner
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden, bulgur en naanbrood

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden, bulgur en naanbrood

met zelfgemaakte muhammara van geroosterde puntpaprika en walnoot

Lees meer

Vandaag maak je zelf muhammara - een pittige dip met de kleur (ahmar) verscholen in zijn naam - rood(kleurig) in het Arabisch.

Labels:Vegan
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenSesamzaadSulfietMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

140 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

80 gram

Hummus

(BevatSesamzaad, Sulfiet, Mosterd)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

⅔ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3787 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels19 g
Eiwitten20 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Rasp
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Verhit een koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op hoog vuur. Leg de aubergine op de schil in de pan en bak 2 minuten.Verlaag het vuur, draai de aubergine om en bak nog 5 minuten. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.

2

Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden met 1/2 el olijfolie. Haal de aubergines uit de pan, leg ze op de schil op een bakplaat met bakpapier en smeer in met de kruidenolie. Leg ook de puntpaprika en 1/2 knoflookteen per persoon op de bakplaat. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 12 – 15 minuten in de oven. Bak het naanbrood de laatste 2 – 3 minuten mee.

3

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/3 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de bulgur af en voeg toe. Kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.

4

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd per persoon 1/8 deel fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen daarna in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Haal, wanneer de aubergine gaar is, de paprika en knoflook van de bakplaat. Zet de oven uit, maar houd de aubergine en het naanbrood warm in de oven. Knijp de knoflook uit het velletje.

5

Voeg de walnootstukjes, knoflook, fijngesneden rode peper en de helft van de paprika toe aan een hoge kom. Voeg hier per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl komijn, 1 tl bruine suiker en 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden aan toe. Mix met een staafmixer tot een dikke egale pasta. Pers er 1 partje citroen per persoon boven uit en voeg peper en zout toe naar smaak. Meng goed.

6

Snijd de overige paprika in reepjes en meng door de bulgur samen met de bladpeterselie en 1 tl citroenrasp per persoon. Verdeel de bulgur over diepe borden of kommen en leg daarop een halve aubergine. Serveer de muhammara en hummus ernaast. Garneer met de overige citroenpartjes en het naanbrood.