HelloFresh
topBanner
Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

met courgette-spaghetti en gemarineerde kikkererwten

Balans
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ pak

Bloemkool

2 stuks

Rode ui

3 tl

BBQ rub

150 g

Gele wortel

100 g

Courgette-spaghetti

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

80 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Avocado

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)588 kJ
Energie (kcal)141 kcal
Vetten9.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten9 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels3 g
Eiwitten3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd met schil en al in parten. Giet de kikkererwten af. Snijd de rode ui in parten. Meng de kikkererwten, zoete aardappelparten, rode ui en BBQ rub met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Schaaf de gele wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Meng de courgette-spaghetti en wortellinten in een kom met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe door en laat staan tot serveren.

3

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.

4

Breng ruim water aan de kook in een pan en kook het ei 6 - 10 minuten. Wil je een zachtgekookt ei? Houd dan de korte kooktijd aan. Koel vervolgens met koud water en pel het ei.

5

Verdeel de gemengde sla over één diepe kom per persoon en schep de groente in balsamicoazijn en de zoete aardappel met ui en kikkererwten er naast elkaar bij. Schenk de overgebleven dressing van de aardappelen over de gemengde sla.

6

Maak de bowl af met de avocadoplakken, leg het eitje bovenop en snijd het eitje voorzichtig open zodat de dooier eruit loopt. Garneer met munt en maak eventueel af met extra vierge olijfolie naar smaak.