topBanner
Zoete kippendij in een bao bun

Zoete kippendij in een bao bun

met een frisse salade

Lees meer

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door bieslook.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bieslook

200 gram

Kippendijreepjes

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Komkommer

100 gram

Gesneden rodekool

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

4 stuk(s)

Bao-broodje

(BevatGlutenbevattende granen)

2 cm

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

3 el

Wittewijnazijn

2 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3120 kJ
Energie (kcal)746 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Saladekom
Steelpan
Kleine kom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 2 minuten, voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.

2

Rasp de komkommer en de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en gesneden rode kool met de dressing. Laat deze staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken, schep af en toe om.

3

Meng in een kleine steelpan de Vietnamese saus met per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken totdat het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.

4

Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember. Hak de bieslook grof.

5

Voeg de kip met bosui toe aan de saus en meng goed door.

6

Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en de gembermayonaise. Garneer met de bieslook. Serveer de rest van de salade erbij.