topBanner
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade

Mediterraan
Lees meer

Tip voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voordat ze de oven in gaan met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

BBQ rub

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

220 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

⅔ stuk(s)

Quichedeeg

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

⅔ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4086 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten43 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de wortel met een grove rasp.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de BBQ-rub en het gemalen komijnzaad toe en bak 1 minuut. Voeg het gehakt en de wortel toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Zet het vuur uit en breng op smaak met peper en zout.

3

Rol het quichedeeg uit op het bakpapier. Rol met een deegroller het deeg platter en groter. Pak een kleine kom en duw, met het open gedeelte, 2 - 3 cirkels uit het deeg per persoon. Maak van het eventueel overige deeg nog een extra cirkel.

4

Schep wat van de vulling op de helft van een cirkel deeg, maar houd de rand vrij. Strooi wat geraspte belegen kaas over de vulling en vouw de lege helft van het deeg over de belegde helft, tot een halve maan vorm. Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke empanada. Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.

5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1/4 limoen, peper en zout. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Roer de tomaat en komkommer door de dressing in de saladekom. Snijd de blaadjes van de munt en peterselie fijn en meng door de salade. Roer eventuele overige empanadavulling door de salade.

6

Verdeel de empanada's over de borden. Serveer met de salade.