topBanner
Zeebaars met aardappelen in tomatensaus

Zeebaars met aardappelen in tomatensaus

Met cherrytomaten en leccino-olijven

Lees meer

Met dit gerecht haal je het zomergevoel weer even terug. De smaakvolle combinatie van vis, tomaten en olijven neemt je mee naar de Mediterranee. Zeebaars is een delicate vis met een milde smaak, die zich goed leent om op de huid te bakken.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Tomaat

250 gram

Rode cherrytomaten

200 gram

Passata

25 gram

Leccino olijven

2 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2598 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de helft van de knoflook en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 10–15 minuten in de oven.

3

Zorg ondertussen dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelmatig vuur en fruit de overige knoflook met de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de tomaat toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de tomatenpassata en de bouillon, breng aan de kook en laat 12 – 15 minuten tot ongeveer de helft inkoken op hoog vuur. Roer regelmatig door. Schep daarna de cherrytomaten uit de oven voorzichtig door de tomatensaus.

5

Snijd ondertussen de leccino-olijven in dunne ringen. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zeebaars 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur, keer de zeebaars om en bak nog 1 – 2 minuten.

6

Schep de aardappelen met saus op de borden, leg de zeebaarsfilet erbij en garneer het gerecht met de leccino-olijven.