HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWraps Met Kruidige Aubergine En Tartaar
topBanner
Wraps met kruidige aubergine en tartaar

Wraps met kruidige aubergine en tartaar

Met feta, munt en yoghurt-tahinsaus

Lees meer

Waan je in oosterse sferen met deze wraps met tartaar en aubergine. Je kruidt de aubergine met komijn en kurkuma voor een volle, kruidige smaak. De rundertartaar snijd je in stukjes en bak je kort. Zo krijgt het vlees een hartige smaak, maar blij het wel rosé en lekker mals. Houd je van pikant? Serveer dan met sambal, harissa of chilisaus voor wat extra pit!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Aubergine

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

12 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

IJsbergsla

200 gram

Rundertartaar

4 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3443 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de komijn en de kurkuma en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Meng de blokjes aubergine met de kruidenolie en verdeel over een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Vouw het aluminiumfolie goed dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de aubergine 20 minuten in de oven.

3

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ijsbergsla in brede repen.

4

Snijd elke rundertartaar in acht gelijke stukjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tartaarstukjes in 2 – 3 minuten rosé, of langer naar smaak.

5

Verpak de de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm ze de laatste 4 minuten van de baktijd van de aubergine mee in de oven.

6

Verdeel de blokjes aubergine en tomaat, de feta, munt, ijsbergsla, gebakken tartaar en de yoghurt-tahinsaus over verschillende kommetjes en laat iedereen zelf zijn eigen wrap vullen.