HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWortelbroodje Kipgehaktballen Met Mexicaanse Twist
topBanner
Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise

Lees meer

De receptuur van het wortelbroodje is speciaal voor HelloFresh aangepast: meer vezels, minder zout en geen toegevoegde suikers. Het resultaat is lekker én voedzaam!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:BalansFamilieLekker snelExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadSojaGerstTarweEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Wortelbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)

3 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Mais

50 gram

Radicchio & ijsbergsla

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2911 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

3

Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais en de gemengde sla door de dressing. Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

4

Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballen per persoon en de ui. Schep er een klein beetje chili-mayonaise op. Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.