Wortel-pompoenburger met sperziebonen
Wortel-pompoenburger met sperziebonen

Wortel-pompoenburger met sperziebonen

met een sausje van ketchup en mayonaise

Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Vol voedingsstoffen én smaak met onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

0.99 teaspoon

Ground paprika

½ piece

Onion

150 g

Green beans

1.5 piece

Tomato

1 piece

Carrot-pumpkin burger

1 piece

Poppyseed roll

30 g

Smoky tomato ketchup

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

15 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories929 kcal
Energy (kJ)3889 kJ
Fat49 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate91 g
Sugar16 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Fryingpan with lid
Pan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappels bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelen 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte in de oven is voor het broodje.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Voorbereiden
2

Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de helft van pruimtomaat in blokjes en de andere helft in plakken.

Tomatensausje maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak ze 2 - 3 minuten afgedekt mee. Breng op smaak met peper en zout. Bak het kaiserbroodje 6 - 8 minuten.

Burgers bakken
4

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte belegen kaas over de wortel-pompoenburger en laat, afgedekt met deksel, smelten.

Tip: Begin met deze stap als de aardappelen nog 15 minuten moet garen of houd warm met de deksel op de pan tot serveren.

Sausje maken
5

Meng de tomatenketchup en de mayonaise in een kleine kom.

Serveren
6

Snijd het broodje open, smeer in met de helft van het sausje, leg de wortel-pompoenburger en plakken tomaat erop. Verdeel de sperziebonen met tomatenblokjes en de aardappelblokjes ernaast. Garneer met de overige saus.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.