Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

Britse Toad In a Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

met gebakken aardappeltjes en wortelpuree

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

4 stuk(s)

Ei

100 ml

Biologische halfvolle melk

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Wildzwijn-rundersaucijs

⅓ bosje(s)

Bospeen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Zoutarme runderbouillon

40 gram

Bloem

¼ el

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)485 kcal
Energie (kJ)2031 kJ
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten44.4 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.7 g
Eiwitten7.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Garde
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Aardappelstamper
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet per persoon 1 el zonnebloemolie in een ovenschaal en zet deze in de oven totdat je hem nodig hebt. Meng in een kom de tarwebloem, eieren en melk tot een beslag met een garde. Voeg een flinke snuf zout toe, meng goed door en laat het beslag dan rusten. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de cherrytomaten.

Bakken
2

Meng de aardappelen met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijn-rundersaucijs en rode ui 2 - 3 minuten.

Yorkshire pudding maken
3

Leg de worsten, de cherrytomaten en de helft van de rode ui in de ovenschaal met de warme olie. Bewaar de koekenpan met de rest van de rode ui. Giet het beslag erover en bak samen met de aardappelen 30-35 minuten in de oven, tot het beslag gerezen en goudbruin is.

Wortelpuree maken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Bereid de bouillon. Weeg de bospeen af en snijd in stukken. Kook de bospeen, afgedekt, in 15-18 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat kookvocht. Stamp de bospeen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en 1/4 el mosterd toe. Voeg de gedroogde tijm en eventueel wat kookvocht toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.

Jus maken
5

Voeg ondertussen per persoon 125 ml runderbouillon toe aan de pan met de overige rode ui. Meng goed en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot een jus.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en wortelpuree over de borden. Snijd per persoon een stuk met worst van de Yorkshire pudding af en giet de jus eroverheen.