HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWaldorfsalade Met Blauwe Kaas En Walnoot
topBanner
Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

met appel, bleekselderij en rozijntjes

Lees meer

De Waldorf salade stond 100 jaar geleden op het menu van het Waldorf-Astoria hotel in New York. De salade bestaat uit appel, selderij, mayonaise, druiven en noten.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieLekker snelExtra groenteKlimaatbewust
Allergenen :SelderijEiMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SojaMelkNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stengel(s)

Bleekselderij

(BevatSelderij)

⅔ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

50 gram

Blauwe kaasblokjes

(BevatMelk)

60 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Sultana rozijnen

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2849 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels9 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juiste hoeveelheid bleekselderij en komkommer af. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer eventuele grote stengels eerst in de lengte. Snijd de komkommer en de appel in blokjes. Pers de citroen uit boven een kleine kom.

2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.

3

Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven. Meng de rucola en veldsla, blauwe-kaasblokjes, rozijnen en walnootstukjes met de dressing. Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de salade over de borden en serveer met het broodje.