W46 - Kids Friendly & Quick (25 min): Build Your Own - Pasta - Veggie (no meatreplacer) - use EID: wholegrain fusilli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W46 - Kids Friendly & Quick (25 min): Build Your Own - Pasta - Veggie (no meatreplacer) - use EID: wholegrain fusilli

with cheddar, courgette, avocado, corn and sourcream

De "Tex" in Tex-Mex staat voor Texas en deze keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Ei, Lupine, Mosterd, Soja)

¼ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3711 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten43.6 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten93.8 g
waarvan suikers27.8 g
Vezels16.7 g
Eiwitten26.7 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan
Steelpan met deksel
Koekenpan

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and cook the pasta for 10 - 12 minutes.
  • Reserve some of the pasta water, then drain and set aside.
  • Heat a drizzle of olive oil in a saucepan over medium-high heat. Fry the Peruvian-style spices for 1 minute.
  • Add the tomatoes and bring to a boil, then add sugar and balsamic vinegar.
2
  • Lower the heat and cover with the lid, then allow to simmer for 8 - 10 minutes. Turn off the heat and stir in the pasta.
  • Slice the courgette into crescents. Crush or mince the garlic.
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat and fry the courgette for 1 - 2 minutes.
  • Add the garlic and fry for 1 - 2 more minutes. Season to taste with salt and pepper.
3
  • Drain the corn. Melt a knob of butter in another frying pan over medium-high heat and fry the corn for 1 - 2 minutes. Season to taste with salt and pepper.
  • Halve and pit the avocado, then remove the skin and slice the flesh.
  • Roughly chop the parsley.
  • Cut the lime into wedges.
4
  • Serve the pasta in bowls or on deep plates.
  • Serve the courgette, avocado, cheese, sour cream, corn, parsley and lime wedges in separate bowls.
  • Allow everyone to build their own pasta bowl as preferred.