Volkoren pulled chicken wraps met koolsla
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren pulled chicken wraps met koolsla

Volkoren pulled chicken wraps met koolsla

met veldsla en kruidige zure-roomsaus

Deze pulled chicken wraps zijn koud ook heerlijk. Bewaar wat je overhebt en gebruik het de volgende dag om wraps te maken om onderweg van te genieten.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Pulled chicken

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

30 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3007 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten42.5 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten45.2 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels13.8 g
Eiwitten31.2 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1 tl water per persoon. Roer tot een saus en zet apart.

Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan vlak voor serveren één voor één kort in een koekenpan.

Pulled chicken bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel.
  • Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.
Koolsla maken
3
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rodekool, wittekool, wortel en mayonaise toe.
  • Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de pulled chicken, veldsla, koolsla, tomaat en het zure-roomsausje.
  • Serveer de overige koolsla, tomaat en veldsla ernaast.