
Volkoren pulled chicken wraps met koolsla
met veldsla en kruidige zure-roomsaus
Deze pulled chicken wraps zijn koud ook heerlijk. Bewaar wat je overhebt en gebruik het de volgende dag om wraps te maken om onderweg van te genieten.
Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
¾ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Pulled chicken
3 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
(Bevat Tarwe)
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
20 gram
Veldsla
Zelf toevoegen
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Koekenpan met deksel
•Aluminiumfolie
•Saladekom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
- Snijd de ui in halve ringen.
- Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1 tl water per persoon. Roer tot een saus en zet apart.
Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan vlak voor serveren één voor één kort in een koekenpan.

2
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten.
- Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.

3
- Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie.
- Voeg de rodekool, wittekool, wortel en mayonaise toe.
- Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

4
- Vul de tortilla's met de pulled chicken, veldsla, koolsla en het zure-roomsausje.
- Serveer de overige koolsla en veldsla ernaast.