HelloFresh
topBanner
Volkoren penne met sperziebonen en spinazie

Volkoren penne met sperziebonen en spinazie

met pecorino en verse munt

Balans
Lees meer

Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Sperziebonen

180 g

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2686 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zou aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

2

Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.Voeg de sperziebonen toe en kook 8 - 10 minuten mee, afhankelijk van hoe gaar jij je groenten graag eet.Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn.

3

Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd de blaadjes fijn.Verhit, wanneer de pasta en sperziebonen nog ongeveer 5 minuten moeten koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en 1/4 rode peper per persoon 3 - 4 minuten aan.Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de penne en sperziebonen toe aan de hapjespan.Doe ook de kruidenroomkaas, de helft van de verse munt, de helft van de pecorino en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 3 el kookvocht bij de pasta.Meng goed en breng op smaak met peper en zout.Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de pecorino en verse munt.