Dit groenterijke gerecht bevat maar liefst twee keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en veel vitamine E - beide essentieel voor een sterk immuunsysteem. Daarnaast is het door de volkoren penne rijk aan vezels, ijzer en foliumzuur. Terwijl de vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, dragen ijzer en foliumzuur bij aan je energieniveau. Met witte pasta krijg je meer dan de helft minder voedingsstoffen binnen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Volkoren penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)200 gram
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
300 gram
Pompoenblokjes
1 pak(ken)
Passata
2 tl
Italiaanse kruiden
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1.5 el
Zonnebloemolie
50 ml
Kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de volkoren penne. Snipper de ui. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn.
Kook de volkoren penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en de rode paprika 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en pompoen 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en passata. Laat 8-10 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Mix het geheel in de pan met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de penne, kipreepjes, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de saus, meng goed en giet in een ovenschaal.
Bestrooi de ovenschotel met de Italiaanse kaas en bak nog 10 - 15 minuten in de oven.
Schep de penne op de borden. Pas op; het kan heet zijn!