HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVolkoren Penne Met Pompoen Tomaatsaus En Kip
topBanner
Volkoren penne met pompoen-tomaatsaus en kip

Volkoren penne met pompoen-tomaatsaus en kip

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Balans
Lees meer

Dit groenterijke gerecht bevat maar liefst twee keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en veel vitamine E - beide essentieel voor een sterk immuunsysteem. Daarnaast is het door de volkoren penne rijk aan vezels, ijzer en foliumzuur. Terwijl de vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, dragen ijzer en foliumzuur bij aan je energieniveau. Met witte pasta krijg je meer dan de helft minder voedingsstoffen binnen.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

200 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

300 gram

Pompoenblokjes

1 pak(ken)

Passata

2 tl

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

50 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2619 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels11 g
Eiwitten37 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de volkoren penne. Snipper de ui. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn.

2

Kook de volkoren penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en de rode paprika 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde hapjespan en bak de knoflook, ui en pompoen 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en passata. Laat 8-10 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

4

Mix het geheel in de pan met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de penne, kipreepjes, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de saus, meng goed en giet in een ovenschaal.

5

Bestrooi de ovenschotel met de Italiaanse kaas en bak nog 10 - 15 minuten in de oven.

6

Schep de penne op de borden. Pas op; het kan heet zijn!