Volkoren spaghetti met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas
Volkoren spaghetti met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

Volkoren spaghetti met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

met courgette en vers basilicum

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.

Tags:
Extra Veggies
•Calorie Smart
•Family
•Veggie
Allergens:
Milk
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Bell pepper

½ unit

Courgette

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

1 unit

Garlic

½ unit

Onion

2.5 g

Fresh basil

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

90 g

Wholewheat spaghetti

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

100 g

Passata

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

30 milliliters

Water for the sauce

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2855 kJ
Calories682 kcal
Fat25.8 g
Saturated Fat11.1 g
Carbohydrate78.1 g
Sugar16.4 g
Dietary Fiber14.3 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Aluminum Foil
•Pan
•Casserole
•High-Sided Bowl
•Stick Blender

Cooking Steps

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en rooster nog 10 minuten.

Snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.

Saus maken
4

Voeg de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.

Spaghetti mengen
5

Meng de spaghetti door de paprikasaus.

Weetje: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het gerecht met het basilicum.