Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Fris door de combinatie van komkommer, radijs, appel en munt

Deze week kook je met een uniek visje. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld. Hij kan tot wel 2 meter groot worden! De tabouleh die je erbij eet is fris dankzij een dressing van Turkse yoghurt en radijs. Je gebruikt ook de bladeren van de radijs, zonde om weg te gooien!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

5 stuk(s)

Radijs

½ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Komkommer

8 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

1 stuk(s)

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

½ stuk(s)

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)629 kcal
Energie (kJ)2632 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan

Instructies

Voeg de bouillon toe aan de couscous.
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Snijd de komkommer in blokjes en rasp het andere deel.
2

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad fijn. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd klein. Snijd 2/3 deel komkommer in kleine blokjes en rasp de overige komkommer met een grove rasp. Hak de munt heel fijn.

3

Voeg de radijs, het blad, de blokjes komkommer, appel en de helft van de munt toe aan de saladekom.

Maak de dressing.
4

Maak een dressing van de Turkse yoghurt, geraspte komkommer, witte wijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, overige munt en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de dressing toe aan de saladekom.

5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de victoriabaarsfilet 3 – 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de couscoussalade over de borden, garneer met de overige dressing en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de victoriabaarsfilet.