Verse pappardelle met ragu van sukade, spek en paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met ragu van sukade, spek en paddenstoelen

Verse pappardelle met ragu van sukade, spek en paddenstoelen

met frisse salade

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie en basilicum

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Spekreepjes

60 gram

Kalfssukade

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

40 gram

Babyspinazie en radicchio

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)825 kcal
Energie (kJ)3450 kJ
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd19.1 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers8 g
Vezels7.6 g
Eiwitten23.4 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Saladekom
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de paddenstoelenmix grof.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, salie, spekblokjes en de helft van de rode ui 2-3 minuten met flink wat zout en peper. Voeg de grofgesneden paddenstoelen en de helft van de cherrytomaten toe en bak nog 2-3 minuten mee.

Kalfssukade stoven
3

Leg ook de kalfssukade in de hapjespan. Voeg de cherrytomaten uit blik en de slagroom toe. Meng goed, dek af en laat 10-15 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de papardelle, afgedekt, in 5-6 minuten gaar.

Roeren en snijden
4

Roer de saus goed door, zodat de kalfssukade uit elkaar valt. Snijd de basilicumblaadjes fijn.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1/2 el witte balsamicoazijn en de rest van de rode ui. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de rest van de verse cherrytomaten, het basilicum, de babyspinazie en de radicchio.

Serveren
6

Breng eventueel de tomatensaus op smaak met peper en zout. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de ragu erop. Serveer de salade erbij. Rasp de parmigiano regiano aan tafel boven de borden.