topBanner
Verse pappardelle met ragu van sukade, spek en paddenstoelen

Verse pappardelle met ragu van sukade, spek en paddenstoelen

Deze premium staat snel op tafel!

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse salie en basilicum

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Spekblokjes

120 gram

Kalfssukade

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

80 gram

Babyspinazie en radicchio

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4703 kJ
Energie (kcal)1124 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd27.4 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels11 g
Eiwitten46 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Saladekom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de rode ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. Snijd de paddenstoelenmix grof.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, salie, spekblokjes en de helft van de rode ui 2-3 minuten met flink wat zout en peper. Voeg de grofgesneden paddenstoelen en de helft van de cherrytomaten toe en bak nog 2-3 minuten mee.

3

Leg ook de kalfssukade in de hapjespan. Voeg de cherrytomaten uit blik en de slagroom toe. Meng goed, dek af en laat 10-15 minuten zachtjes stoven op middelmatig vuur. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de papardelle, afgedekt, in 5-6 minuten gaar.

4

Roer de saus goed door, zodat de kalfssukade uit elkaar valt. Snijd de basilicumblaadjes fijn.

5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1/2 el witte balsamicoazijn en de rest van de rode ui. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de rest van de verse cherrytomaten, het basilicum, de babyspinazie en de radicchio.

6

Breng eventueel de tomatensaus op smaak met peper en zout. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de ragu erop. Serveer de salade erbij. Rasp de parmigiano regiano aan tafel boven de borden.