Verse pappardelle met kalfsstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met kalfsstoof

Verse pappardelle met kalfsstoof

met bleekselderij, rode wijn en pecorino

De pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde werkt voor de beste verse pasta in jouw box.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.3 stuk(s)

Wortel

2.5 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

60 ml

Rode wijn

150 gram

Kalfsstoof

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Laurierblad

125 gram

Verse pappardelle

10 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)851 kcal
Energie (kJ)3560 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.4 g
Eiwitten53 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Hapjespan
•Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes en snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes.

Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.

Groenten bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui in 2 – 3 minuten glazig. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Stoof maken
3

Blus de groenten af met de rode wijn. Voeg de kalfsstoof en de cherrytomaten toe.

Stoven
4

Voeg het takje rozemarijn en het laurierblad toe. Breng zachtjes aan de kook en stoof 15 – 20 minuten. Voeg eventueel extra rode wijn toe wanneer de stoof te droog wordt, of kook iets langer als hij nog te vochtig is. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Pappardelle koken
5

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook. Trek de pappardelle voorzichtig los van elkaar en kook de pappardelle vlak voor serveren in 4 – 6 minuten gaar.

Serveren
6

Haal het takje rozemarijn en het laurierblad uit de stoof. Verdeel de pappardelle over diepe borden en schep de kalfsstoof erop. Garneer met de geraspte pecorino.