HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Pappardelle Met Gepocheerde Vis
topBanner
Verse pappardelle met gepocheerde vis

Verse pappardelle met gepocheerde vis

in romige prei-spinaziesaus met bieslook, dille en citroen

Premium
Lees meer

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:Lekker snel
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

260 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(BevatVis)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bieslook en dille

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4202 kJ
Energie (kcal)1004 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten47 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren. Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af. Voeg vervolgens de vis toe. Roer de helft van de kaas door de saus en verhit opnieuw 2 - 3 minuten. Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

4

Snijd de verse kruiden fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met vis erover. Garneer met de bieslook en dille, de overige kaas en de citroenpartjes.