
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw
met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Verse pappardelle
(Bevat Eieren, Tarwe)
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse dille & bieslook
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse pappardelle (zie Tip).
- Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Bewaar de pasta in de koelkast tot het moment dat je hem gaat koken. Zo voorkom je dat hij al opwarmt en gaat plakken.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten op hoog vuur. Blijf goed roeren.
- Kook de pappardelle 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip). Dek af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de slagroom door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

- Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de helft van de kaas door de roomsaus en verhit nog 2 - 3 minuten verder.
- Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

- Snijd de verse kruiden fijn.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus erover.
- Leg de vis op de saus.
- Garneer met de bieslook en dille, de overige kaas en de citroenpartjes.