Skip to main content
Veggie schnitzel met champignonroomsaus

Veggie schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en komkommersalade

4.1
(450)

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten Kan bevatten: Mosterd)

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

30 ml

Water voor saus

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3556 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten48.1 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten75.3 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels20 g
Eiwitten20.3 g
Zout2.1 g
Potassium296.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg
Pan
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de krieltjes in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met de room en 2/3 van de witte balsamicoazijn. Voeg de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de saus 8 - 10 minuten inkoken.
Salade maken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd en de overige witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de komkommer, de sla en de helft van de bieslook door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden. Leg de schnitzel en de salade ernaast.
  • Garneer met de overige bieslook en serveer met mayonaise.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus! 

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders