Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Half kruimige aardappelen
400 gram
Zoete aardappel
20 gram
Pecanstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)2 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Varkensworst met peterselie en knoflook
2 stuk(s)
Tomaat
75 gram
Kruidenkaasblokjes
(BevatMelk (inclusief lactose))60 gram
Rucola en veldsla
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))800 ml
Groentebouillon
1 el
Mosterd
scheutje
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de puree. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Was of schil de aardappelen en de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen met de zoete aardappel, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecanstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de varkensworst 2-3 minuten rondom aan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe, dek de pan af en bak nog 8-10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de blokjes tomaat en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de rucola en veldsla doorheen.
Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met de varkensworst en de rode ui. Garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.