topBanner
Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

met verse geitenkaas, peterselie en bierbostelbroodje

Vlees als extra
Lees meer

Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?

Labels:Familie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse krulpeterselie

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Melk, Soja, Noten, Ei, Sesam)

6 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3684 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels11 g
Eiwitten54 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

2

Halveer de gekruide gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballen in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de overig olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de gehaktballen toe en meng goed met de saus. Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

5

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven of tot het broodje goudbruin kleurt.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.