Je gaat vandaag een romige lasagne maken met verse bladeren van De Pastafabriek. De prei, courgette en het gehakt breng je op smaak met Italiaanse kruiden en Italiaanse kaas. Laat je lasagne, nadat je het uit de oven hebt gehaald, heel kort afkoelen en serveer het dan warm en smeuïg; comfort food op z'n best.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Prei
5 gram
Verse oregano, salie en tijm
120 gram
Rundergehakt
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Courgette
125 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1.5 el
Bloem
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Pers ondertussen de knoflook of snijd hem fijn. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en ris de blaadjes van de takjes verse tijm. Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano en de verse salie en snijd de blaadjes fijn.
Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt, zonder olie, 3 – 4 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in dezelfde pan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de helft van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Wacht tot de saus kookt en herhaal nog 2 keer met de overige bouillon.
Laat de saus vervolgens 3 – 4 minuten koken op middelmatig vuur, of totdat hij iets is ingedikt. Voeg de verse kruiden, de prei en de zwarte balsamicoazijn toe en laat nog eens 3 – 4 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg tenslotte de kookroom en 3/4 van de Italiaanse kaas toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Snijd of schaaf ondertussen de courgette in flinterdunne plakken.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel de plakken courgette over de lasagnebladen, bedek met een laagje gehakt en eindig met een laagje saus en een beetje geraspte Italiaanse kaas. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt.
Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de rest van de geraspte Italiaanse kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje krijgt.
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.