Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Witte langgraanrijst
⅔ pak(ken)
Zwarte bonen
120 gram
Mais
1 stuk(s)
Sjalot
2 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
240 gram
Biefstukpuntjes
10 gram
Verse koriander
1 stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Avocado
50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))⅔ zakje(s)
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)3 el
Zonnebloemolie
1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Snipper de sjalot.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de sjalot en de helft van de Mexicaanse kruiden 1 minuut.Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.
Meng in een kom per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en 1/2 el zonnebloemolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil en snijd in plakken. Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.Meng de tomaat, knoflook en het overige paprikapoeder in een tweede kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.Verhit ondertussen een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukpuntjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak. Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado en de gemarineerde tomaat. Leg de biefstukpuntjes erop. Garneer met de overige koriander, de zure-roomdressing en de partjes limoen.