HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijstbowl Met Biefstukpuntjes Als Extra
topBanner
Rijstbowl met biefstukpuntjes als extra

Rijstbowl met biefstukpuntjes als extra

met zwarte bonen, avocado en een gebakken ei

Vlees als extra
Lees meer

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Witte langgraanrijst

⅔ pak(ken)

Zwarte bonen

120 gram

Mais

1 stuk(s)

Sjalot

2 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

240 gram

Biefstukpuntjes

10 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4571 kJ
Energie (kcal)1093 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels15 g
Eiwitten52 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Snipper de sjalot.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de sjalot en de helft van de Mexicaanse kruiden 1 minuut.Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.

2

Meng in een kom per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en 1/2 el zonnebloemolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil en snijd in plakken. Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.

3

Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.Meng de tomaat, knoflook en het overige paprikapoeder in een tweede kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.Verhit ondertussen een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukpuntjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

4

Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak. Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado en de gemarineerde tomaat. Leg de biefstukpuntjes erop. Garneer met de overige koriander, de zure-roomdressing en de partjes limoen.